Sunday, December 29, 2013

Oooo.. muu-uu-ustaa joooou-luu-aa.. keskellä olemattomien hankien

Noin! On se jännää kuinka se aika kuluu nopeasti sitten kun odottelu loppuu.. Kohta palataan taas jo Tanskaan loppuja kursseja tenttimään... :'( Yhyy.

Mutta oli se aikamoinen aatonaatto tänävuonna.


Koko yönä ei ollut oikein tullut nukutuksi, jännityksestä kai, joten klo 3:00 noustiin tunnin unilla pukeen ja tekeen evässämpylöitä (siis, sämpylät olin leiponut jo illalla..) ja tuntia myöhemmin lähettiin M:n kanssa reput selässä + käsilaukku (M:llä miehekkäästi tietenkin tietokonelaukku) sekä 20kg matkalaukun kanssa raahautumaan n. 4km matkaa Herningin rautatieasemalle..

Kyllä, se oli tuntunut hyvältä ajatukselta.

Ihme kyllä koko yön kestänyt vesi/raesade taukosi kun lähdettiin ja pamahti niskaan vasta noin kilometri ennen rautatieasemaa, jossa oltiinkin sitten hyvissä ajoin.

No. Junassakin matkustettii melkei ku 1. luokassa. Mahto johtuu siitä et oli aatonaattomaanantai aamu ja kello 5:24 tms, mutta pitkän aikaa oltii meidän vaunus kaksisteen. Ihan jees.




No, Köpikseen si ku päästii päätettiin viiä matkatavarat lentokentälle säilöön, ettei niitä tarttis mukana raahata (koska.. olivat aika painavia) ku Köpistä kierrettäs. No. Näin tehtiin, kun ensin löydettiin Terminaali 2 ja Parkkipaikka.. neljäkös se oli? Ei voi muistaa..

Oltiin mietitty, josko Kööpenhaminassa käytäisiin esim. eläintarhassa tai vaikka Tivolin joulutorilla.. mutta näh. Sain kerrankin järki-idean jolle M:kin lämpeni - päätettiin lähteä käväisemään Malmössä!

Liput oli jotain 90DKK/suunta/naama eli jotain 12 euroa ja junia meni ainakin vartin välein kumpaankin suuntaan. Ei niin paha, eläintarhasta olisi maksettu 20e eli edestakaisten lippujen verran/naama ja Tivoliinkin taisi olla kymppi sisään.. (euroja!!). Ja onhan se hintatasokin siellä Malmössä hieman alempi kuin Köpiksessä..

Junamatka oli mukava - ja tavattiin lipuntarkastajatkin! Taas mentiin meren yli ja ali.. :DD ja joku oli taas nenä kii ikkunanlasissa..








Malmössä käytiin ihan pyörähtämässä ensin "Vanhassa kaupungissa" ja sitten "uudemmassa" keskustassa. Ei sitä lunta sielläkään näkynyt, mutta kauniita joulukoristeita sitäkin enemmän. Kahvilla käytiin pariinkin otteeseen. :) Sekä tietysti ikkunaostoksissa ostoskaduilla ja jossain kauppakeskuksessa (jonka nimi myöskään ei nyt tule mieleen..).











Pieni lamppu. // A table lamp.

Outo.. jokin.. // Weird..


Joulupukki parkkeerannu sakkopaikalle?? ;) // Santa has parked his vehicle SO wrong now..


Parasta kuitenkin oli Ruotsi. Ruotsalaiset ihmiset, ruotsalainen ilmapiiri ja ihana, selkeä ruotsin kieli!!! (Jep, neljän kuukauden Tanskassa asumisen jälkeen Skånen murre on kuin laulua korville.) Ja tietysti, oli todella mukavaa viettää ko. päivä M:n kanssa :))


Ja sitten palattiin takaisin lentokentälle, jossa venailtiin pari tuntia lähtöselvityksen aukeamista. Niin väsyneitä siinä tosin jo oltiin, että pelotti että nukahtaisi ja nukkuisi lennon ohi. Niimpä urhea ritarini porhalsi viereiseen 7eleveniin (Ärrän tanskalainen korvike, löytyy kaikilta juna-asemilta myös) ja toi mulle 0,4 litran Redbullin.

Joo. Jos ensin oli pelännyt nukahtavansa ja että ei olisi herännyt ajoissa, sen kofeiinin jysähtäessä alkoi pelottaa, etten nukahtaisi enää koskaan. O___o

Mutta. Selvittiin! Check in - done, laukkujen heivaus - done ja eikun tax freehen tuskailemaan ja sitten kiireenvilkkaa lähtöportille pönttö jo ihan sekaisin. No. Sittenhän se lento viivästyi, mutta onneksi vain puolisen tuntia.

Ja lentäjät sitten ottivat myöhästymistä kiinni lentämällä matkan 20 min aikataulunmukaista lentoaikaa nopsemmin - ja se olikin kyllä ihan yksi hujaus koko lento!

..ja sitten..


HELSINKI-VANTAAN LENTOKENTTÄ.

Jossa isäni ja siskoni olivat vastassa. Ahh. Sitä riemua =D mistä sitten jatkettiin joulun viettohon.. lumettomassa Suomessa. Oujee. (Mikään ei lannistanut jouluriemuani ^^ mitä ny oli vähän väsynyttä)


---


Ja nyt tosiaan, alkaa loma olla ohi. Tenttiin en yllättäen ole lomalla pahemmin uhrannut ajatustakaan. Prkl. No, turha stressata, tulee si satsattua se mitä tulee :))




***

Jälkikäteen kaikille  HYVÄÄ JOULUA

ja etukäteen myös  ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2014!!!

Toivottaa -L *< ;-)


No comments:

Post a Comment