Friday, December 6, 2013

Näinkin perinteistä itsenäisyyspäivän viettoa ja muuta sälää

Heippahei.

Nyt kun tässä tämmösenä hyväosaisena sokeripersuksina :D aletaan ehkä pääsemään yli näistä uutisista mitä on luettu Tampereella riehuneista pipipäistä jotka kuvittelee että on ok harjoittaa väkivaltaa ja sitten itkeä kuinka heitä potkitaan,

haluan toivottaa kaikille suomalaisuudestaan nauttiville ja muille Suomen ystäville OIKEIN HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!


Ja sitten asiaan.

Tänään vietettiin M:n kanssa itsenäisyyspäivää sitten ihan kunnolla. Kummallakaan ei ollut sovittua ohjelmaa ja jo pitkän aikaa oltiin suunniteltu että "Linnan" juhlia katseltaisiin ja syötäisiin hyvin ja liikaa, piste. Eli opintotukee ja veronpalautuksii odoteltiin kielipitkällä jo pitkän aikaa..

No, aloitetaampa olennaisesta eli ruuasta. Ideana oli koittaa tehdä perinteistä tanskalaista paahdettua rapearasvakerros possua. Siihen otin ohjetta ja ideaa Liemessä -ruokablogista ja tätähän maisteltiin M:n kanssa jo hänen sukulaisillaan Dragørissä sekä Haibien joulu"illallisilla". Joo. No, ainoo vaan että tuli paistettuu vähän yli. Eli kuoresta tuli niin rapsakka ja lihasta niin mureaa että se käytännössä murentu palasiin leikatessa. Hehheh. No - ei se makua haitannu!


Paahdettua possua sekä luumuja, omenaa ja sipulia. // Roasted pork with plums, apples and onion.


Lisukkeeksi sitten keitettiin perunaa ja porkkanaa sekä lämmitettiin purkista punakaalihöystöä (jota en itse jaksanut lähteä vääntämään vaikka se lienisi kohtuullisen helppoa). Lisäksi väänsin vähän pekoniinkäärittyjä herkkusieniä ja luumuja.





Ja jottei näitten jälkeen jäisi enää nälkä niin olimpa pyöräyttänyt myös vaalean leivän Valion sivuilta löytämälläni ohjeella (Tuli muuten hyvä ja maukas leipä) ja laitettiimpa tarjolle vielä vähän tacolastuja ja kastiketta! Omnom.





Ja tottakai, tässä koko ateria kokiksella kokonaisuudessaan:




Ei ihan niin juhlallista, mutta menköön! :D Hyvää oli ja masut tuli täyteen vaikka syömistä jäi vielä varmaan koko viikonlopuksi (mikä oli kyllä tarkoituskin).

Hyvällä lykyllä saatiin myös itsenäisyyspäivän vastaanottokin näkymään (maantieteelliset rajaukset siis ongelmana).. vaikka siinä oli tosiaan alkuun vähän vaikeuksia. Onneksi kaikki sen puolesta kääntyi kuitenkin parhain päin, ja saatiin ihastella ihmisten pukuja sekä hienoa konserttia! Hihii!

Ja tuota mielenosoitusperseilyvälikohtausta lukuunottamatta tuli kyllä kieltämättä vähän ikävä Suomeen.. ja tästä saatiin hauska kuvasarjakin.. :---D


Meanwhile in Finland:


Olemme saaneet syötyä ja ihastelemme kaunista tamperelaista talvimaisemaa ruudulta.. (YLE Areenan lähetys) // Finished out meals and watching that amazing winter-like view from Tampere..


Meanwhile in Denmark:


Kai huomaatte tuon vihreen nurtsin tuolla.. // You can see the green grass underneath, right..


:D Ahahaha. Niin. Oli tuo yhäkin meneillään oleva myrsky muutenkin aika hauska, tuossa meidän nurkalla pyörii säännöllisesti pieni trombi ja sisälle on tullut iha kohtuullisesti noita lehtiä :--D


Pieni trombi kävi päälle :--( // A small tromb attacked me! :--(


Joo. Tuli tässä yks päivä otettua muitakin hauskoja kuvia. Eli tässä muutamia aiheella "Sumuinen kampus".





Joo.. mites se koulu. No, parit koetuloksetkin ehti tässä tulla ja on kyllä ny nii vaihtelevia numeroita että huhhuh! Tanskan suullisesta tuli 10 ja Economics of industrial organisation tuli 02. :--D Voi hitto että harmitti ja paljon (vaikkei tietysti panostustani ko. kurssiin voi kauheasti kehua sitäkään)!!! (Asteikko siis 12 (paras) - 10 - 07 - 04 - 02 (läpi) - 00 (hylätty) - -3 (hylätty). Ja täällä ei vissiin saa läpipäästyjä tenttejä uusiakkaan. No, täytyy vähän kysellä että mikä meni pieleen nii osaa sitten parantaa, on tässä onneks viä neljä jäljellä, mutta kieltämättä tuli vähän p*kat housuun ku just enne ku sain tuon kakkosen olin juuri aamupäivällä tehnyt toisen kokeen.. nooooooooh. Kai se tässä, aina ei voi mennä niinku elokuvissa.. siis hyvissä sellaisissa. :--)


Pudumtsshhh! Sitten sitten.. No, en tiedä muistinko täällä sitä leijua muutenkaan että muutenhan opintoni ovat jo ihan hyvällä mallilla, eli opintoja on JO kahden vuoden edestä vaikka tässä vasta sitä lopetellaan.. :) hhiiihi.


Ja parasta on tietysti myös, että saatiin M:n kanssa kämppä jo sovittua Suomesta. Hienosti saatiin sovittuu et kaveri (kiitos!!!) kävi miehensä kanssa katsomassa ja anto suosituksensa ja näin mä taas järjestän ja hoidan homman kotiin! (M tietää että on paras vaan olla sivus ku mä tohotan.. :D fiksu kaveri.) Joululomalla tekeen soppareita ja silleen :--D Ihan ok hintanen KOLMIO keskustasta, aijaijaijai! Ei mikään huippukuntonen mut tilaa on ja sijainti on ihan ykkönen. Ei ehkä autolla vierailevien mielestä koska keskustassahan P-paikkaa (niin siis P=PARKKI) saa hakea ja sehän maksaa.

Mutta, anyway. Oikee sisustuskärpänen iskeny jälleen :D Ikeat, Askot, Sotkat, Iskut, Imercot ja Inspirationit selattu läpi moneen kertaan (selittää ehkä "heikon" [=huonon] koemenestykseni ahahahaaa).


Mitäs muuta. Joo! Tuleekin vähän ruokapainotteinen tästä päivityksestä nyt mutta kun kerran itsenäisyyspäivä täällä on (vielä tunnin Tanskan aikaa) niin kerrotaampa että tein tässä viimeviikolla hyvin suomalaista ruokaa.. nimittäin HERNEKEITTOA! Ihan itse! Ja vieläpä pakasteherneistä kun ei kuivattuja löytyny kaupasta.. ihme kyllä.. :D Ihan vinkkinä vaan kaikille jotka saattavat itse pakasteherneistä kokeilla, että paras tulee kun ensin liottaa ja keittää, sitten liottaa piiiiiiiiiiitkään (mullaki oli kaks päivää jääkaapissa) ja sitten keittää ja kyllä tulee hyvää ja iha ku oikeeta hernekeittoo! Katso vaikka kuva:




Ja tuo kuvan mötkäle oli olutleipä, jonka tein viikko sitten perjantai-illalta jääneistä olusista. :P namnam. Tähänkin sovelsin Valion sivujen "Juustoinen olutleipä" -reseptiä. Tein vaan ilman juustoa ja vehnä-ruis-kaura -seoksesta. Ja oli muuten hyvää!!!

Uskoakseni alan muutenkin kehittymään tässä leivän tekemisessä :) Hienoa. Varsinkin kun se oli ennen heikoin lenkki.



Jees. Ei mulla muuta sitten :)
Hyvää yötä!!!

Terv. -L


No comments:

Post a Comment