Thursday, October 31, 2013

Pitääkö ajalla olla hoppu, nyt on jo lokakuukin loppu..

Heipparallaa. Tänään on lokakuun viimeinen päivä ja vaihdossa ollaan oltu aikalailla tasan kaksi kuukautta.

Viimeviikon tiistaina uskaltauduin paikallisen nyrkkeilyseura HABKin treeneihin, ja oli ihan mukavaa (teki niin hyväa). Tosin käsitykseni siitä, että selviäisin käytännössä ilman omaa kypärää ja hanskoja romuttui, koska ei se nyt ihan niin kivaa ollut kun kypärän tarrat ei pitäneet ja kun keskittyminen meni sen kypärän paikallaanpitämiseen. Yhhyy. Niimpä sitä sitten piti pistää äitille viestii et josko hän voisi ystävällisesti lähettää kypäräni suomesta. Torstaina otettiin homma uudestaan.

Se mikä tässä urheilussa ei ole täällä niin mukavaa, on se, että paikalle päästäkseen täytyy nähdä mielettömästi vaivaa. Avauduinkin aikaisemmin siitä, ettei se ostamani pyörä ollut mikään aivan.. ööh.. loisto-ostos. No, se ajaa asiansa, mutta sen seitsemän kilometrin matkan polkemiseen Birkistä urheilukeskukseen menee tuulesta riippuen 30-50 minuuttia!!! AIVAN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ. -.- Tuntuu pahalta polkee täyttä häkää kun pikkukersatki menee ohi. :DD No. Ikävä on sitä omaa pyörää joka siellä Suomessa vanhempieni nurkissa tällä hetkellä pyörii.. :'-(

No, torstaireenien jälkeen käytiin sitten vielä kurkkaamassa Zwei Große Bier Bar -kuppila kun pojat sinne halus mennä ja mukaan pyysivät. -.- Joo-o. Ehkä oon vaan tulossa vanhaks, mut muut vaihtarit näyttivät nauttivan - ja naisten vaatteissa olevat joivat leiman haettuaan ilmaisiksi puoleenyöhön asti (en kyllä nähnyt kuin 1-2 miestä mekoissa).


Tämmöstä pakettia tuotiin ovelle viime perjantaina. :) Thanks mum!<3 // The best delivery for a long time, received it last Friday. :) Thanks mum!<3


Joo-o.

Viikonloppuna.. viikonloppuna tapahtui varmaan jotain. Oltiin M:n kanssa.. Öö.. Käytiin kaupassa, katseltiin Matlockia tms., yritin varmasti kovasti opiskella.. ja käytiin kävelyllä jonka aikana puhkesi reipas kaatosade ja kastuttiin si ihan kunnolla.


Maanantaina olikin sitten hieman jännempi päivä, koska vuorossa oli reissu Aarhusiin (ent. Århus) ja osallistuminen kansalaisyliopiston viikinkiluennolle! Jihii!

Matka alkoi vähän ennen puolta päivää ja hoitui tietenkin junalla. Matka tuosta meidän lähipysäkiltä kustansi n. 19€/naama ja kesti noin puolitoista tuntia.

Aarhusissa kierrettiin sitten tietysti kauppoja, ja kierrettyä tuli ainakin kauppakeskukset Bruun's Galleri (rautatieaseman yhteydessä), Salling ja Magazin. Eipä tuosta reissusta paljoa käteen jäänyt - itse löysin käsilaukun, M sitten vähän enemmän(!!!). Syömässä käytiin aseman lähellä Jensens bøfhusissa. Ei ollut kummonen hamppari, mut alkuruoka ja jälkkärijuustokakku kyllä lämmitti mieltä! Lisäksi en tajunnut tilatessa, kun M oli tilannut 0,5 litran kolan, niin että se ei välttämättä olekaan se isoin juomavaihtoehto. Ja itsehän tilasin vain ison kolan... Joka olikin sitten iso. Oh well...


Edessä mun ISO cola ja takana M:n puolen litran juoma. :''D // In front, my LARGE cola and in the back, M's 0,5l cola.

Ehdittiin siinä sitten jonkun verran vielä fiilistelemään, kuinka kaunista siellä Aarhusissa oli, vaikka siinä nyt se paljon puhuttu ja kauhisteltu "syysmyrsky" riehui päällä (satoi vettä ja tuuli, ei kuitenkaan mitenkään ylivoimaisesti), ennen kuin suunnistettiin yliopistolle luentoa kuuntelemaan.







Aarhus.


Takasintulo luennon jälkeen osoittautuikin sitten hieman vaikeammaksi.

Luento päättyi n. klo 21.15 ja tarkoituksenamme oli ehtiä 22.09 junaan. No. Vähän tuli kiire, yritin "oikaista" mutta tulikin kierrettyä :D. Nojoo. Ehdittiin sentään nähdä meri vilaukselta. Rautatieasemalla oltiin klo 22, ostettiin liput ja mentiin kohti laituria kunnes.. huomattiin että RA-juna klo 22.09 Aarhus - Herning oli peruttu. Justjoo. No, seuraava lähtisi sitten klo 23.14. Siinä sitten ajateltiin tappaa aikaa mäkkärissä, jonottaessa ajattelin lähteä tarkistamaan vielä aikataulun ja palatessani M kiisteli kassan kanssa siinä onko Big Tasty Baconissa majoneesia vai ei. No, omasta mielestäni nuo hampurilaiskastikkeet ovat myöskin omasta mielestäni enemmän tai vähemmän majoneeseja, mutta anyway... Siinä sitten syötiin ja M lähti käymään miestenhuoneessa, huomatakseen että loputkin Herningin junat oli peruttu. Oikeastaan, varmaan kaikki loput junat oli peruttu "myrskyn" takia ja aamun ensimmäinen juna lähtisi klo 5.09...... !!!!

No. Yrittää siinä nyt keksiä jotain tekemistä maassa, jossa kaikki menee klo 9 kiinni. Paitsi se Mäkkäri joka meni kiinni vasta klo 1.


Kahvi ja suklaakeksi. // Coffee and a chokolate cookie.


Onni onnettomuudessa. Rautatieasemalla toimi 3G-verkko, ja siinä märin vaattein, sukin ja kengin viileässä odotustilassa netissä pyöriessä joku kuuli M:n avunhuudon - hänen ystävänsä lupasi tulla meidän sieltä pelastamaan, ja onnellisesti olimme kotona klo 2.30.

En itse siis missään vaiheessa käsittänyt, että ko. syysmyrsky olisi ollut erityisen voimakas. Tai sitten olen vain saanut käsityksen että on normaalia, että syksyllä tuuli kaataa puita ja katkoo puhelinlankoja tms. Ei silloin ulos tarvitse mennä tai ajaa autolla, varsinkaan silloilla mutta... jos oikeasti menee rauhallisesti ja tarkkaavaisesti ??? Nojoo. Ilmeisesti täällä oli kuitenkin ollut koko maan kattava bussi ja junakatkos sekä AJOKIELTO klo 2-4 tai muuta sellaista. Ihme porukkaa.


No tämä tapaus tavallaan vei sitten puhdin tiistailta eli syntymäpäiviltäni, jolloin mullakin olisi ollut luento, oppitunti sekä treenit. Skippasin ne kaikki. :D


--


Noniin. Ei tässä sen ihmeempiä. Nyt alkaakin olla tilanne sellainen että ensimmäinen tentti on ihan oikeasti jo kahden viikon päästä. Luettavaa olisi vielä n. 600 sivua, eli.. rytistys alkakoon!

Tänään loppuvan lokakuun kunniaksi vielä muutama kuva kauniin ja kostean tanskalaisen syksyn kunniaksi!









Terveisin, -L

No comments:

Post a Comment