Tuesday, October 29, 2013

Hyvää syntymäpäivää!

Nyt on eletty jänniä aikoja, mutta mistäs sitä aloittaisi... ehkä nyt siitä tärkeimmästä, eli vietän tänään, väsyneenä, ryppyisenä ja linja-autot silmien alla kahdettakymmenettäkolmatta syntymäpäivääni.

Paljon onnea minulle!
Happy bithday!
Grattis på födelsedagen!
Tillykke med fødselsdagen!
Viel Glück zum Geburtstag!
С днем рождения!
¡Cumple años feliz!

Noniin. Rakas herra M oli jo aikaisemmin ilmaissut aikomuksensa tarjota minulle (meille) kylpyläretken takaisin Suomeen päästessä, mutta oli hän kuitenkin kultaisesti taikonut jostain minulle pienen (ja ainoan tänä vuonna saamani :''< snif) paketin!

Hoo.. mitähän sieltä löytyykään...? Laukun ostin itse itselleni. :) // Wonder what's in there...? The purse I bought myself. :)

*rapirapirapi..*    TADAA!!!


Söpöintä ikinä. // Can it get any cuter???

Noniin. No, vaikka aamu oli vaikea ja se alkoi tanskan "projekti" numero 1 Min familie vääntämisellä ja palauttamisella ja pahoitteluviestin opettajalle kirjoittamisella etten varmaankaan tunnille jaksa/pysty/huvita mennä, tiesin, että pian koittaisi suurten velvollisuuksien aika.


Oli leivottava synttärikakku. 

Kunnian saavaksi kakuksi valikoitui erittäin tiukan harkinnan jälkeen ylivoimainen suosikkini ja suklaakakkujen kuningas, vanhan köksänkirjani Hyvää pataa Suklaakakkureseptistä johdettu mutakakku, joka *kaikeksi onneksi* toimii yhtä hyvin ilman munaa kuin munankin kanssa. 

Reseptistä kuitenkin viis, ei täällä meillä mitään desimittoja ole. Kahvikuppi ja silmämääräinen arviointikyky apuna sekoitettiin sokeri ja juokseva rasva, lisättiin kuivat aineet (keskenään sekoitetut vehnäjauho, leivinjauhe, kaakaojauhe) sekä vaniljasoijamaito siten, että taikina oli koostumukseltaan oikea ja sopivan jämäkän löysä. Uuni noin 200 asteeseen ja 15 minuuttia, jonka jälkeen alkaa armoton jäähdyttäminen. Parasta tämä kakkuhan on yön yli jääkaapissa levänneenä.

Uunituore kakku ei-niin-idyllisen-ihanassa-tai-siistissä "keittiössäni". // Fresh and warm straight from the oven. In my not so idyllic nor tidy "kitchen".

Jees, ei muuta - huomenna keskiviikkona jatketaan siitä mitä ennen tätä rauhallista tiistaita oikein tapahtuikaan! :)

Vi ses, -L



No comments:

Post a Comment