Thursday, October 3, 2013

Jeg har været i Danmark i en månad!

Doddiih! Nyt ollaan tultu sellaiseen tilanteeseen että syyskuu on loppu ja vaihdossa ollaan oltu jo (hieman yli) kuukausi! Sen kunniaksi pitäisi keksiä jotain kirjoitettavaa. :)

Ainakin viikko on vierähtänyt väsymyksen ja päänsäryn parissa (josta olen saattanut mainitakin jo..) joten kauheasti mitään jännittävää ei ole tullut tehtyä - lähinnä lepäiltyä. Ja nyt kun tuli tuo päänsärky mainittua niin tässä teille hauskuutusta... :D

Varmaan tajuutte vitsin. :'DD / If you know Finnish, you get my joke. ;''D

Okei. Se siitä sitten ja nyt muihin aiheisiin!



Tänään käytiin tutustumassa hieman Herningin keskustaan, tai yritettiin mutta lopulta päädyttiin kulkemaan vain Bredgade-Østergade kauppakatujen läpi... Alla hieman kuvia sieltä!




Muuten niin idyllinen katukuva.. kauniita rakennuksia ja idyllisiä kylttejä.. ja koko kadun levyinen tietyö. / So idyllic.. cute houses and signs.. and the whole street is ripped open. :(

Herning kongrescenter.






Keskustaan mentiin junalla tuosta viereiseltä Birk Centerparkin junapysäkiltä (kustannus 20 DKK per naama, mutta siisti, lämmin ja nopsa tapa siirtyä tuo 3-4 km[?]).

Täytynee varmaankin kuvailla sitä ostoskatua myöhemmin, nyt en jaksa kuin avautua siitä, miten en ymmärrä tätä tanskalaisten ongelmaa ulkomaalaisten pankki-, luotto- ja visa electron -korttien kanssa. Käytiin postissa ja jouduttiin eka selvittämään kuinka siinä tiskillä menetellään ja sitten sain juosta vielä tien toisella puolella olevalle (luojan kiitos) Nordean automaatille kun ei kerran sähköinen suomalainen raha kelvannut. Ei ihme jos ei turismi kukoista!!! >: ( No, postit saatiin lähetettyä. Jes.

Keskustasta sitten mentiin tsekkaamaan vanhan tutun Herning Centretin open by night (huhhuh, oli siis auki jopa klo 22 asti normaalin klo 19 sijasta...) No kiinalaisessa asioitiin, muuta ei tullutkaan ostettua. Paitsi lisää panodiilejä :D Kotio jatkettiin ruokakauppa-Bilkan kautta jalan.


Oli muuten jumalaton tuuli.


Hmm... Näillä mennään tänään. Huominen luento aikaistui kolmella tunnilla, joten on varmaan syytä painua pehkuihin.... ja alkaa tässä muutenki jo senat sakaisin menenääm eli:  :) Hyvät yöt!

Med hilsen, L

No comments:

Post a Comment